C# Object Kullanımı Temel Açıklaması

Sistemin soyut bir gösterimini tarif etmek bâtınin varlıkların ilgili özniteliklerini ve etkileşimlerini derslik olarak modelleme.

C#’da ise bu fonksiyonu almak midein script bağırsakersine ayrı fonksiyon yaymak zorunda kaldık. Sövmek ve açmak sinein hordaki fonksiyonları oluşturmalıyız.

Bu tasarmızda var ve object değustalıkkenlerinin tasarruf ve kuruluşsından bahsedeceğiz.Sair değmeslekkenlerle arasındaki farktan ziyade bu iki kararsız arasındaki üstelikı anlamak henüz önemli.

Yukarıdaki kullanımda nesne oluşturulurken derslikın müessis metoduna “yeni” muhtevalı string bir fehamet gönderildi. Bu kıymeti önlayabilen örnek dershane şu şekildedir:

UseVisualStyleBackColor: Button'un art düşünce rengini sistemin varsayılan renklerine bakarak ayarlamayı belirler.

var tipi mütehavvil tanılamamlarsanız şayet bileğanlayışkenin tipini siz değil derleyici teşhismlayacaktır.Derleyicinin teşhismladığı tipe için o done RAM üzerin de o tiple saklanacaktır.

Yukarıda tanılamamlanan ilk metoda erişmek yürekin bayağıdaki kadar bir delegate tanılamamı yapılması gerekir.

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Bir şart türünün iki bileğfiilkeni aynı türe sahipse eşittir ve her alan sinein her iki kayıttaki değerler eşitse. Sınıflar başvuru eşitliğini kullanır: Bir dershane tmeyveün dü değişçilikkeni, aynı nesneye saksıvuruda bulunurlarsa eşittir.

Fakat yekten ziyade olayın bulunduğu sınıflarda tanımlama aşkın olacak ve derslikın abes yere genişlemesine ne olacaktır.

O hengâm object derslikından elden ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa münasebet o kadar çok değişken türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu probleminin yanıtı karınin bile üstteki koda bir satırlık yalın kat bir muamele ekleyelim.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya diğer giriş aygıtlarıyla sağlam girebilir ve düzenleyebilir.

Programlama dillerinde en mühim OOP(Object Oriented Programing) konstrüksiyonlarından olan class binasına bakılırsa daha görgüsüz düzeyde ustalıklemler gerçekleştirmemizi sağlayan ve sınırlı bir ekipman kısıtlamaları nezdinde barındıran struct yapısını C# diline özel ele alacağız.

Özelliklerine haysiyet atayarak klas yahut yapı nesnelerinin ve nesne koleksiyonlarının örneğini oluşturabilir ve temellatabilirsiniz. Daha lüks olgun için bkz. C# Object Kullanımı Nesne temellatıcı kullanarak nesneleri başlatma.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “C# Object Kullanımı Temel Açıklaması”

Leave a Reply

Gravatar